Чи доставляє Нова пошта картини за кордон?

Багато українців люблять та часто користуються послугами Нової пошти. Ця компанія дійсна є лідером в Україні протягом багатьох років в індустрії малої та середньої логістики. Але в листопаді 2015 року Нова пошта анонсувала міжнародну доставку. 

Новина компанії з'явилася 17 листопада 2015 року та дуже порадувала українців, які отримали додаткову можливість недорогої міжнародної доставки. Зараз уже 2023 рік і, як і раніше, Нова пошта не займається доставкою предметів мистецтва за межі України. Відповідно до пункту 7 правил "Перелік небезпечних, заборонених та таких, що не приймаються до транспортування, відправлень ТОВ «НП ГЛОБАЛ» твори мистецтва оригінального походження не приймаються Новою поштою для міжнародної доставки (пересилання). 

Але на практиці інколи співробітники Нової пошти приймають картини для доставки за кордон. На жаль, багато з цих посилок повертаються назад відправникам. Другий важливий момент, на який слід звернути увагу, це упаковка. Коли посилка проходить 3, 5, 8 міжнародних терміналів, їздить по навантажувальних стрічках у сортувальних центрах, випадково може впасти кілька разів – потрібна спеціальна упаковка, яка забезпечить цілісність вмісту.

При відправці картин, графіки, скульптур – упаковка дуже важливий елемент сервісу. Якщо ви зробите не якісну, ненадійну і не красиву коробку (упаковку), одержувач посилки сприйме це як ставлення до предмета мистецтва. Якщо відправник любить предмет мистецтва, поважає його та майбутнього власника цього предмета - упаковка має бути відповідною.

коробка для доставки картин за кордон
Виготовлена Новою поштою коробка для доставки картин за кордон


На фото коробка, яка була виготовлена співробітниками Нової пошти для доставки картини за кордон. Посилку було доставлено до кордону, співробітники митної служби розгорнули посилку та відправили назад відправнику. Картина була подарунком під певну дату шановного співробітнику компанії, і, на жаль, відправник витратив 3 тижні, витратив гроші за пересилання і змушений знову займатися відправкою, але вже через іншу компанію.

До речі, картина за шлях до кордону і назад не постраждала, що дуже втішає.

коробка для доставки картин
Коробка для доставки картин за кордон від Нової пошти


Як відомо, Нова пошта використовує 3-шаровий картон, повітряно-пухирчасту плівку і пінопласт. До речі, останній елемент вони активно намагаються замінити на екологічний матеріал – щільний крафт-папір. Це відмінні матеріали упаковки, але як ми всі вже переконалися, вони підходять тільки для доставки по Україні. Для міжнародної доставки потрібно передбачити у 2-3 рази більше варіацій подій. 

Спеціалісти галереї ArtDom мають досвід у міжнародній доставці предметів мистецтва (картин, скульптур) понад 7 років. Ми використовуємо лише надійні матеріали: 

- картон 5-шаровий, ущільнений; 

- щільний пінопласт, пінополістирол; 

- картонні куточки; 

- дерев'яні планки; 

- OSB-плити. 

Ось як ми запакували цю ж картину і успішно відправили Укрпоштою наступного дня, як нам принесли картину.

виготовлення коробки для доставки картини за кордон
Коробка з 5-шарового картону з використанням пінопласту та картонних куточків
коробка для доставка картини за кордон
Готова коробка для пересилання картини за кордон
коробка з картиною, доставка, пересилання за кордон
Середня вага коробки с картиною 3-7 кг

Звертайтеся до фахівців галереї Art Dom і ми допоможемо з доставкою мистецтва по всьому світу:

- документи для вивезення предметів мистецтва (дозвіл експерта);

- пакування предметів мистецтва;

- доставка предметів мистецтва за кордон.

Зателефонуйте нам и ми вас проконсультуємо +380632478102

Напишіть нам в Telegram або в Viber

Ми завжди вам раді допомогти!