Доставка порцелянової скульптури в Австрію

Нещодавно ми отримали замовлення на перевезення порцелянової скульптури з Києва до Австрії. Спочатку нас попередили, що скульптура виготовлена з порцеляни і у висоту досягає 120 см. Навіть коли чуєш про скульптуру невеликих розмірів – 10-20 см, вже починаєш хвилюватись. Адже сенс цього матеріалу - бути складним у роботі, бути крихким у житті і водночас дарувати глядачеві надзвичайний блиск і красу. 

Відео про те, як ми організовували перевезення порцелянової скульптури заввишки 120 см в Австрію:


Ми прибули до галереї, в історичну частину Києва – на Поділ. Познайомилися із скульптором і нею виявилася сама Бєляєва Юлія. Після приємного знайомства ми перейшли до деталей співробітництва. Головна умова - само собою, доставити всю композицію без жодного пошкодження, тріщини, сколу та втрати, дати гарантію якісної доставки у строки. На додаток до цього йшли 3 картонні ящики, в яких була решта цієї експозиції. У великій дерев'яній коробці була порцелянова "Дівчинка", у коробках була "галявинка", на якія ця дівчинка повинна стояти.

скульптура ніжки як тростиночки, бєляєва юлія
Фото - Максима Білоусова (Pinchuk art Centre)
дерев'яна коробка для скульптури, перевезення за кордон, скульптор, бєляєва юлія
картонні коробки для доставки скульптури за кордон


Завдання нелегке. Якщо беремо замовлення – потрібно нести повну відповідальність. Наш довірений перевізник запевнив нас, що доставить протягом усього маршруту до пункту призначення максимально дбайливо. На додаток потрібно обережне вивантаження у виставковому залі. Адже було б прикро доставити в цілісності і пошкодити в останній момент. Відразу скажемо – все обійшлося.

Паралельно з організацією рейсу ми зробили документи на вивезення скульптури у державного експерта.

експертиза для вивезення скульптури за кордон України, дозвіл, культурна цінність


Ми призначили дату та час, коли ми змогли б під'їхати та перевезти скульптуру до нашої майстерні для додаткової упаковки. Запорука успіху була у правильно виготовленій дерев'яній коробці. Цю коробку виготовляли не ми, вона була зроблена добре, але вимагала доопрацювання. Після доставки скульптури до нашої майстерні потрібно було усунути суттєву проблему. Дівчинка стояла на тонких ніжках, а в дорозі вона могла розгойдуватися і резонувати. Було прийнято рішення усунути ймовірність будь-яких погойдувань і вібрацій під час транспортування. Тому використовували пінопласт та інші матеріали, не шкодуючи матеріалів, сил і часу.

упаковка скульптури для доставки, перевезення за кордон


Готово! Залишилося лише хвилюватися 15 днів. Ми могли доставити і раніше, але через те, що в Австрії були вихідні дні, довелося перенести день доставки на тиждень вперед.

Маршрут завдовжки 1500 км був сповнений труднощами - погані дороги, об'їзні шляхи, евакуаційні маршрути, перевірки на митних пунктах. І воно того варте! Уся композиція була успішно доставлена.

Невеликий мінус цього перевезення – ми привезли скульптуру у суботу. Виявляється в Австрії особливо важко знайти мотивованих вантажників, які погодяться допомогти у вихідний день. Священний день відпочинку вдалося перервати завдяки старанням самого скульптора – Біляєвої Юлії. Велика їй подяка від нас за розуміння та сприяння протягом співпраці.


Скульптура була успішно доставлена - в цілісності.

доставка скульптури на виставку за кордон, скульптор, бєляєва юлія


На весь процес витратили 3 тижні:

- узгодження деталей та умов перевезення;

- підписання договору;

- оформлення всіх документів для вивезення за кордон;

- доставка в нашу майстерню та додаткова упаковка;

- 14 днів дороги, щонайменше 1500 км дороги;

- скульптура та її композиція успішно доставлені до артцентру в Австрії.


Детальнiше Бєляєва Юлія - художник, скульптор

Замовляйте доставку та перевезення предметів мистецтва в галереї АртДом. Ми з радістю проконсультуємо і допоможемо.

+38 063 247 8102

Напишіть нам в Telegram або в Viber