Макаров Віктор - талант художника від природи

«Митцю не треба нагород - його судьба нагородила…» - Ліна Костенко.

Віктор Макаров – один із найяскравіших художників-самородків, якого шанувальники називають українським Ван Гогом, і навіть – Гогеном, за яскравість фарб та силу художньої експресії. Картини Макарова пройняті любов'ю до природи та рідної землі. 

Його картини часто називають «Іконами Природи», оскільки кожна з них випромінює властивий нам спокій, умиротворення, легкий смуток та абсолютну відкритість.

Як художник Макаров Віктор Васильович сформувався на засадах постімпресіонізму. Сюжетна простота, декоративність кольору, експресивна манера письма, широкий пастозний мазок – характерні риси його творчості.

Инна Богословская о картинах Макарова В.В.

«Художник Макаров – моє, мабуть, найбільше художнє відкриття. Багато років я цікавлюсь і займаюся мистецтвом. Серед моїх друзів чимало не лише українських, а й зарубіжних майстрів. Проте, знайомство з мистецтвом Макаров В.В. вразило своєю непровінційністю та позачасовістю. Таке враження, що ці картини писала не людина, яка живе в невеликому провінційному місті в наш непростий час і на дуже скромні кошти, а якийсь, скажімо, паризький метр, розпещений славою, популярністю та достатком. Макаров не бореться із суворими проявами нашого буття та актуального непростого часу: він просто їх не помічає, оскільки творить для вічності.» - відзначає український політик, колекціонер Інна Богословська.

Картини Макарова Ввіктора зберігаються у приватних колекціях в Україні, США, Канаді, Німеччині, Хорватії, Чехії, Франції, а його творчість відзначена 28 різними дипломами та нагородами.

Подивитись роботи Макарова Віктора, які є у продажу, Ви можете перейшовши за посиланням.