Реставрація картин у майстерні АртДом

Нам надіслали фотографії великої картини, на якій зображено гарний лісовий краєвид. Для детального огляду ми побачили багато моментів, на які реставратор варто звернути увагу.

Галерея АртДом співпрацює з кількома реставраторами, провідними спеціалістами та майстрами своєї справи, які мають великий досвід та багато рекомендацій у сфері реставрації предметів мистецтва, про що ми розписали у нашому розділі Реставрація мистецтва

реставрація картин
відновлення картин

Після попереднього огляду реставратор сказав, що може допомогти у відновленні картини, але попередив про великий термін робіт – 3-4 тижні. Це пов'язано з кількома факторами:

- велика кількість втрат барвистого шару;

- тонкий шар фарби в деяких місцях, через що полотно місцями просвічувалося;

- плями від віку (пил, бруд), краплі фарби (ймовірно від ремонтних робіт у квартирі);

- велика кількість кракерюру (тріщин барвистого шару);

- велика площа картини (розмір 150 х 120 см).

кракелюр, втрати фарби, плями на полотні картини

Насамперед реставратор зняв картину зі старого підрамника, 1) щоб вирівняти полотно і 2) щоб правильно натягнути полотно на рівний підрамник.

Після вирівнювання полотна реставратор натягла полотно на робочий підрамник і почала процес "мийки" (очищення) полотна від бруду та плям. Через велику площу робіт це зайняло багато часу, оскільки це педантичний процес, який робиться акуратно, шар за шаром. Поступово картина почала світлішати і грати новими фарбами - небо стало блакитним і з'явилася гра світла та кольори.

чистка картин, відновлення, реставрація

Після цього реставратор приступила до лесування - нанесення спеціальної напівпрозорої фарби для заповнення порожнеч і втрат у барвистому шарі.

лесування фарбового шару на картині

І через 4 тижні кропіткої праці реставратора - картина була повністю готова дарувати навколишньому світу свою чарівну красу.

відновлення картини, реставраційні роботи

Довідавшись про готовність замовник попросив ще оформити картину в багет, тому ми підібрали широку, темну рамку з дерева, щоб виділити її на стіні та підкреслити великий формат.

оформлення в раму великої картини

Ми були приємно здивовані, коли дізналися, що замовнику дуже сподобалася картина, і він захотів її "врятувати" від руйнування часу. Тому, під час роботи над цим замовленням ми були натхнені процесом "порятунку" і подарували поціновувачу мистецтва захоплення та "другого" придбання картини.

майстерня реставрації картин

Отримавши картину замовник одразу помітив, що картина стала світлішою та приємнішою за кольором. Вже не було бруду, плям та втрат фарб. Як кажуть "картина заграла новими фарбами". Вдалині виднівся толі світанок, толі захід сонця, і виднілося як промені сонця огортали лісовий пейзаж, а загальна картина радувала око.

Якщо вам потрібно відреставрувати, відновити картину - полотно, раму, звертайтеся до галереї АртДом і ми з радістю допоможемо зберегти предмети мистецтва від руйнувань часу, нещасних випадків та пошкоджень (упала, луснула, порвалася, отвори, дірки, розриви та інші неприємності ).

Для розрахунку вартості оформлення - надішліть нам фотографію картини і напишіть розміри. Наші менеджери в найкоротший час повідомлять про можливі варіанти реставрації, їх вартість та терміни.

Зателефонуйте нам +38 063 247 8102

Або напишіть нам в telegramв Viber, або у Whatsapp