Відправлення картин за кордон службою DHL Україна у 2023 році

З березня 2022 року ми бачили як офіси, відділення компанії DHL (дічель) припинили роботу в Україні. Тож у багатьох українців постало питання – яким перевізником відправляти посилки, у тому числі предмети мистецтва, за кордон України? 

відділення DHL Україна в Києві 2022, офіс

Компанія DHL за багато років роботи зарекомендувала себе як одного з надійних міжнародних перевізників. Тому багато хто зрадів, коли побачили їхні машини, які роз'їжджали Києвом влітку 2022 року. Щодо відправлення предметів мистецтва (картин, графіки, скульптур та іншого) DHL має низку вимог - у Вас повинні готові:

- документи для вивезення предмета мистецтва за кордон України (висновок експерта);

- заповнені митні документи;

- заповнений Invoice (інвойс) англійською мовою із зазначеним кодом УКТ ЗЕД;

- документи, які підтверджують вартість твору мистецтва (фіскальний чек, квитанція);

- копія паспорту;

- предмет мистецтва має бути вже у дерев'яному обрешетуванні.

До того ж, максимальний розмір картин має бути не більше 80 х 100 см.

відділення, офіс DHL у Києві, Україна, центр, не працює

На сьогодні (березень 2023) DHL то працює, то не працює. Ви можете зателефонувати їм для замовлення машини у понеділок, а в середу автовідповідач повідомить Вам, що компанія DHL тимчасово припинила роботу в Україні. Виходячи з цього набору вимог і новин, користувачі просто вибирають інших перевізників.

Для якісного міжнародного відправлення предметів мистецтва залишаються два перевізники - Meest Express та Укрпошта. Часто чуємо, що Нова пошта теж доставляє предмети мистецтва за межі України, але отримати однозначну відповідь від їхньої підтримки нам не вдалося. У відділеннях нам повідомили, що за їхніми внутрішніми правилами вони не пересилають за кордон предмети мистецтва. Що, швидше за все, через відсутність міжнародних договорів, сертифікатів та ліцензій. На гарячій лінії вони не розрахували нам вартість доставки картини через відсутність такої можливості.

Щодо Meest Express (міст експрес) можна відмітити, що доставка дійсно проходить у короткий термін, але суттєвий мінус – це дуже висока вартість. До того ж, Meest має обмеження за розмірами картин, які вони пересилають.

Щодо доставки Укрпоштою варто відзначити, що цей перевізник працює з 1947 року і має особливу репутацію, яку вони намагаються ретельно виправити щонайменше останні 10 років. Сьогодні Укрпошта – це надійний перевізник вантажів, у тому числі предметів мистецтва, за межі України. Три суттєві плюси:

- вони не припиняли працювати у 2022 році, були і залишаються опорою українців по доставці вантажів до України та з України;

- дуже приємна вартість доставки - мається на увазі низькі тарифи на фоні конкурентів;

- термін доставки плюс мінус як у конкурентів, в середньому займає 10-20 днів.

В Укрпошти діють усі міжнародні договори, сертифікати та ліцензії на міжнародну доставку, вони максимально стабільно працюють та доставляють за прийнятними цінами. Ви відправили, наприклад, картину, отримали трекномер, відстежуєте на сайті (українська та англійська версії) та чекаєте на успішну доставку адресату.

тарифи доставки картин Укрпошта, упаковка предметів мистецтва


Звертайтеся до фахівців галереї АртДом, ми розрахуємо вартість доставки картини, скульптури за найприйнятнішими цінами. Ми займаємося комплексом послуг вже понад 7 років:

- документи на вивіз предметів мистецтва;

- упаковка предметів мистецтва для міжнародної доставки;

- доставка предметів мистецтва по Україні, Києву та всьому світу.


Телефонуйте нам і ми Вас проконсультуємо +380632478102

Напишіте нам в Telegram або в Viber

Ми завжди вам раді!