Новини та статті АртДом

Петро Антип - один із найдорожчих сучасних художників України

Художник, скульптор Антип Петро Іванович Антип Петро Іванович - художник та скульптор, член спілки художників СРСР із 1989 року, член спілки художників України з 1992 року. Заслужений художник України (2009). Художник, скульптор, автор пам'ятників у різних куточках України – Антип Петро Іванович, через окупацію бойовиками був змушений залишити рідне місто та виїхав із Горлівки у квітні 2014 року. Незабаром, після від'їзду художника, його житло було повністю пограбовано та зруйновано.
Читати далі

Творчість Кокіна Михайла Олександровича

У цій статті ми познайомимося з видатним представником українського класичного живопису - Кокіним Михайлом Олександровичем . Член Національної спілки художників України, заслужений художник України та народний художник України. Професональну освіту майбутній майстер живопису здобув у Дніпропетровському художньому училищі, яке закінчив у 1947 році за класом чудового педагога, учня І.Є. Рєпіна , М.М. Паніна . 
Читати далі

Магія "українського Ван Гога"

Творчість  Макарова Віктора Васильовича - це цілий розділ у культурній спадщині українського мистецтва. Понад 55 років пензель майстра невпинно створювала чарівні краєвиди та натюрморти, рідше портрети. Це справжня пристрасть художника, яка надихнула його більш ніж на 2000 картин. Кожна по-своєму оригінальна, самі сюжети представлені глядачеві характерною для Макарова В.В. стилістиці - тепла кольорова гама, м'які масляні мазки, чарівна гра світла в кожній деталі. 
Читати далі

Макаров Віктор - талант художника від природи

« Митцю не треба нагород - його судьба нагородила… » - Ліна Костенко. Віктор Макаров – один із найяскравіших художників-самородків, якого шанувальники називають українським Ван Гогом, і навіть – Гогеном, за яскравість фарб та силу художньої експресії. Картини Макарова пройняті любов'ю до природи та рідної землі. 
Читати далі

Тубуси для відправки картин за кордон

Як знизити вартість доставки картини в 3-4 рази? Існує один спосіб, але з ним потрібно бути обережним. 
Читати далі

Коди ТНЗЕД для відправки міжнародних посилок

З 18 квітня 2024 року багато користувачів поштових послуг в Україні помітили проблеми з доставкою посилок за кордон. Митні декларації заповнені правильно, як це робили і до цього, в коробці заборонених предметів немає, супровідні документи додані. Але митниця довго не пропускає посилку, затримує її, а потім взагалі повертає відправнику. 
Читати далі

Туранський Олександр - онлайн-каталог робіт художника

Онлайн-каталог робіт видатного художника - Туранського Олександра Олексійовича (1936 року народження, Бердичів, Україна). 
Читати далі

Художник Петро Бойко створив нові серії картин "Перемога України" та "Кольоровий світ"

Людина багатьох талантів – художник, колекціонер, експериментатор – Бойко Петро. Навіть у наші дні митець невпинно працює та підтримує моральний дух українців.
Читати далі

Каталог картин Туранського Олександра - Живопис, пластика

Галереї АртДом була в гостях у колекціонера і нам пощастило знайти каталог робіт Туранського Олександра "Живопис. Пластика". Каталог був виданий ТОВ "Емірат" у 2006 році за допомогою Миколи Кудренка та Дмитра Полубесова тиражем всього у 500 екземплярів.. 
Читати далі

Сторінками каталогу виставкових картин Туранського Олександра

Туранський Олександр – це цілий розділ в історії українського мистецтва. Художник виріс у напрямку соцреалізму, але хотів створювати картини у зовсім іншому стилі. Після багатьох років експериментів Туранський створив авторський стиль, який став уже впізнаваним..
Читати далі