Як перевозити картину через кордон України

разрешение на вывоз картин, экспертиза, границу
Оформлення дозволу на вивезення предметів мистецтва, картин, експертиза

Сьогодні в Україні діє військовий стан та контроль за переміщенням предметів мистецтва став більш ретельним. Головна мета представників митних служб – не пропускати картини, графіку, скульптуру, які становлять культурну цінність національного масштабу та є культурною спадщиною українського народу. 

Спеціально для цього створено реєстри предметів мистецтва, які вивозити не можна. Також Мінкульт регулярно оновлює список предметів та прізвищ художників, скульпторів, чиї мистецькі твори вивозити не можна.

Для перевезення, відправлення картин, графіки, скульптур, ікон потрібен висновок експерта у тому, що представлений предмет мистецтва перестав бути культурної цінністю національного масштабу. Тим самим такий висновок буде дозволом для вивезення за межі кордону України.

Як отримати дозвіл на вивезення картин?

Фахівці галереї АртДом співпрацюють із кількома експертами, тому ми можемо оформити такий документ за 1-2 дні. Це буде офіційний документ на гербовому бланку з "мокрою" печаткою.

На період дії військового стану експерти можуть робити висновки на сучасні витвори мистецтва віддалено. Для цього достатньо відправити у TelegramViber або на email (artdom.com.ua@gmail.com) фотографію (лицьову сторону, загальний план) та опис:

1) ПІБ художника;

2) Назва твору;

3) Рік створення;

4) Розмір (Ш * В, см);

5) Техніка (полотно, олія, картон, акрил?);

6) Оціночна вартість.

Ми надаємо фото та опис експерту та надсилаємо вам готові документи Новою поштою.



Якщо вам потрібно запаковати та доставити предмет мистецтва за кордон - ознайомтеся з нашими тарифами.

Зателефонуйте нам і ми Вас проконсультуємо +38 063 247 8102.

Напишіть нам в Telegram

Напишіть нам в Viber